Thursday, March 25, 2010

hek hek...jom tido



i still awake at this moment finish up some work. work for 24 hours already. wana get some sleep and work for other 12 hours before i can really sleep. know wut... quote above,i have somebody like that.. 
" he knows how insane i am, and he wouldnt want me any other way" ..but still this stupid idiot dumb girl cannot say yes. ok. xpayah pikir. lets zzzzzzzzz.......

Monday, March 22, 2010

emmph.....

 
his scent still lingering around.... 

 
sekian. gambar bukan hiasan. tu betul kejadian.

Sunday, March 21, 2010

dingin

tajuk yang tak sesuai pada malam yang tak berapa dingin nih. rase nak mandi 5 minit sekali. ke patut angkut bantal selimut tido kat depan gril? ok shower bunyi macam orang tengah mandi.. kalo leh xnak le mandi pepagi nih..yela aku nih orang kampung. banyak pantang larang. ikut yang releven jela yang seiring dengan fakta sains.

aku dah tido sehari suntuk. xtau kenape,gitulah tebiat aku sekang ni kalo wekend. cume bangun mandi, tido balik. kalo dulu aku la bangun pepagi,pegi joging,balik kemas,masak kekadang..mebe life cycle aku sedang merudum ke bawah. hosmet dah tertanye2 adakah aku sakit atau ape..tanye aku tak lapar ke dari malam tadi xmakan..aku ok je..thanx kawan2 sebab mengambil tahu..terharu sey. aku ok je cuma 'dingin' sikitt..malamnye bangun jugak pegi makan sebab dah lapa sangat2. diet xdiet lah,tapi makan separuh pinggan je nasik goreng ikan masin. mungkin dah jadi terbiase ngan perut kenyang suam2 kuku. tak selesa kalo kenyang sangat xleh bernafas jadiknye. yen datang dengan langkah kanan,alhamdulillah tak membazir rezeki yang ade...

then kami ke damansara utama masuk duit kat sorang hamba Allah ni dan bayar astro. mr. k call dan tanye kat mane. macam nak datang lepak..ok, bla bla bla pasal keje dan aktiviti2 then, nanti balik call k.. ok.. panggilan yang selalunye membahagiakan. ok la. malam ni cold damn nite, tak rasa ape pon. balik, lupa nak call dia balik...sms je. senyap. worait.

dah terima kenyataan. faham jalan cerita, dah hafal cemana pendahuluan, isi2 penting dan penutup. tapi tetap nak stay sampai cerita abes kot. baru leh bukak cerita lain. tapi cerita lain tuh ada la dah buat brainstorming dan rangka tulang ikan sikit bagi nampak, tapi belom jadik cerita pape lagi. tak jadik tah tak. amboi ayat kiasan. memang pompuan melayu terakhir.
aku teringat mase kecik2 dulu kat kampung, mase tu aku dalam 4,5 tahun kot. ke dah besar skit. selalu ada pertunjukkan wayang gambar, screen dia bapok la besar...mase tu zaman uji rashid n hail amir la..buat kat tempat lapang. meriah sungguh. yela, mane ade hiburan lain. lagi satu wayang kulit.. aku selalu perasan bila 'perayaan hantu lapar ' (orang cina punye cite la) tatau la betol x...mase ni la orang cina kat kampung aku organize petunjukan wayang kulit. kat kelantan orang cina je boleh ada lesen ni sebab konon wayang kulit banyak unsur khurafat. lepas dorang 'semayang'..baru la bole tengok wayang kulit nih. best. sebabnye kelakar. sama banyak je orang cina ngan orang melayu yang berkampung kat situ sampai abes. tima kasih sebab chinese2 nih la ade gak peluang aku kenal warisan bangse sendiri. aku tengok sebab kelakar, best. langsung tak pikir pasal khurafat tuh..orang pon reti pikir...tapi sekang aku tak berpeluang lagi tengok semua tu sejak banyak dok jauh. tapi takpe...youtube ade..kalo cek rosley nampak aku bukak, keco r .. kalo dah kelantan tuh kelantan jugakk...wat pekak jela...

esok aku tatau nak wat ape. lebah2 yang menyerang jiba tuh (seko je yg serangnye) dah dihapuskan oleh JPA3 menggunakan baygon ijau dengan api. semudah satu dua tiga je kate Ada. time tu aku tido..
geli plus takut aku tengok lebah yang banyak tuh. eee...esok aku nak setel hasil pembunuhan tuh lah. sian lebah2 tu, moral of the story jangan nak berumah free di desa mutiara. penat kitorang keje siang malam bayar sewa, api air..senang2 je buat rumah ko. dah la tu orang berbudi,kita berbahasa la..nak sengat2 tuan rumah lagi tu. jiba plak tuh. ramai orang sayang tuh..(muaaha) hangen kat lebah plak.
ok la. semoga esok aku tak berhibernasi dalam bilik lagi. semoga jadi insan berguna. wake up from a long dream.......at least dapat setel page facebook tuh pon dah kire hokay, blog buat step by step... ok la..abes la..

Friday, March 19, 2010

'me' time lagi...


hemmph. best. balik keje dan bersiap2 lalu bergolek2. its 'me' time. hueh2..
sesampainye di ofis sebelum aku sempat teguk nescafe terus dapat keje, setelah sessi 'gaduh2 manje' dengan DHL, akhirnye disudahi dengan satu email bersama bukti2 transaksi yang berjaya menutup mulut mereka (untuk hari ni la). akhirnye sampai petang Yolanda tu tak reply email aku. bile aku asek belek2 balik bace email tuh, kak ima cakap, konon power la emel awak tu, sampai tak dapat disangkal lagi ye? hahahar....tau xpe...(ayoo,bukan ler..sebenanye aku tengah cek grammatical error....)

macam xde citer je..malas nak menjiwai watak malam neh..heh. rindu kampung! macam nak balik ujung bulan, ma dah berkias2 macam nak suh aku balik...rindu la tu. hmmm...persuade siti azni suh balik gak la. meriah sket. ari tu balik tak dapat sangat nak memanjekan adik bongsu..dia takut ngan faizal. tanak dekat langsung ngan aku. yelah slalu balik aku dok belek die je,jeles la die...rindu dekat aimi shuhada...






Thursday, March 18, 2010

kesumbatan..


minggu mengira n.e.c stock count. pening! system tahpape,suke ati mak dia ubah2 info pastu tak teli..akuuu jugak kene. dah la aku salah update file. tehehe..tu memang salah aku la. so takpe pasal keje kuar je ofis aku tinggal dulu celah2 pintu. 

semalam aku mimpi aku dan semua adik beradik aku pegi karoke...yang pelik sepanjang jalan ada buaya2 mati dalam kolam. pastu nak masuk koke tu ada bangla mintak duit. so malam ni aku dah pegi koke ngan yani n jiba...tapi suara macam tersekat kat tekak. xsyok langsung. dah la 3 orang je.. 2 jam terase panjang.... try to cheer myself up. but until now i donno what i'm thinking of actually. dah koke...faizal pun dah sampai..jiba n yani nak sambung lepak makan kat uptown. ok la..aku pon lapar. rase nak makan cikencop. oh sebelom tuh ade insiden memalukan sungguh... dan2 je jiba nak bukak pintu kete orang lain.......wooo seb baik aku berada agak jauh... lepas gelak besar besaran kami pon heading ke uptown la.. tapi parking2 je aku rase sangat2 la letih n ngantok. tak larat nak bermeriah2 lagi dah.. aku pon tanye leh x kite g beli burger je...macam biase lah...jawapannye OK! so pegi beli beger dan balik. tapi sampai skang aku tak tido lagi.

heher. dah turun 5 kilo! 63 kg..dr 68kg. tapi rase macam londeh smua suar keje n suar jin setan aku. semalam kak iema tanye 'awak pakai suar sape ni?' hahar...kalo sape yang tau, tau lah aku buat muke mcm mane kan....faizal dah bantai gelak perompak...demi menambah lagi rase menyampah rakan2, kene la jalan sambil mengadu suar londeh...terutama nana yang paling annoyed dengan perbuatan tersebut.pastu yang lagi menghancurkan hati dia , tengah aku dok cakap2 ngan dia, kak ida cakap 'azah tadi, ingatkan hajar..' , so maknenye sekali tengok tak macam azah. macam biase laa...terus mengader,'plz kak ida...dont say it'....*dengan muke gedik*...kak ida ngan nana sekali gelak2 kebengangan. terus dia halau aku pegi masuk bilik. ok fine....hahahhahar....

hemmm...not very happy inside. tapi nasib baik la kawan2 sentiase di sisi buat aku gelak...kalo sorang2 dalam keadaan macam ni, aku dah gile. walaupon dah malas nak mengadu pasal kejiwaan ni dah, tapi happy dapat idup bersama mereka2 nih. semalam lepak bertiga ngan kak elle n faizal. 1st time lepak lepas keje sejak 2 minggu lepas.meja yang 4 segi tuh dah tak dipenuhi. bole tak lepak dan senyap..layan kepale masing2..last2 dapatla merepek2 sikit ngan kak elle. faizal katenye sesak nafas n takde mood. ok.... balik dengan hati kering...people come and go, bak kata cek omar. people always come but not all of them will take us somewhere....

aku mcm sedang 'jatuh dengan kuat' sebab mebe aku 'terbang dengan sangat tinggi' dulu..."a love which made me smile even in a toilet" hahar..drama2. biaselarh risk taker. kalo nak recover balik makan tahun2 jugak macam sebelum nih mati la ..sampai bile aku tak berlaki...dah la nak suke kat orang damn gile punye susah, macam mane nak kawin ngan perasaan yang kosong. ruginye! yes,cinta boleh pupuk tapi  falsafah tu macam xwork je dalam diri aku. aku dah try. heh... aku pun dah xtau nak wat cemane sedang kan ma tiap2 kali telefon tanye pasal kawen...even dalam bergurau skit pun mesti wat selingan punyelah! ketahuilah bahawa anakmu ini dah berusaha untuk bagi ma sorang lagi menantu.....oh. ni dah masuk silibus 'kejiwaan'. so baik tido sebelum lagi banyak rahsia terbongkar....
abes men....

hanya kau yang mampu!! 
d.a.m.n


gambar hanya hiasan

Tuesday, March 16, 2010

aku dan bubur yen

pening+kembung perut dr pagi. balik awal sikit (pukul 6 hokay...) sebab dah tak tertahan. balik terus tido.kul 10 bangun,yen dah buat bubur. so pelawaannya bagaikan masok telinga kanan n kua tinge kiri. kire kalo dia xpelawe pon aku akan terus amik mangkuk dengan muka tak bersalah. 

nurbayani tetibe muncul dengan sesuatu masalah peribadi. tapi beselah dan2 je bergalok macam biase. aku dok chat ngan esam shana, member chat dari jordan. dah 2 tahun aku chat ngan mamat ni. aku tak suke chat ataupon aku dah boring gile ngan dunia chat nih. time2 jelah layan. tu ha gambo die. tapi ni gamba dah lame. tadi view webcam die lagi kiutgilesial. terbaru die cakap dia dah kawin ngan pilihan family.skang dia prob sebab wife dia xlayan dia,dan takleh nak berbincang.dia kate janganlah kawin kalo takde rase cinta. dulu dia kata nak datang dok m'sia nak kawin ngan haku. hahahah...aku kate impossible la. lagi pon aku suke lelaki melayu sejati. tapi tadi aku tengok idung dia ada same dengan mr. k....cit.

pointnye skang,aku dah 2 kali makan bubur nih, tadi aku amek sikit knon2 diet. skang nurbayani balik je aku rase lapar gile,pegi amik semangkuk lagi. maka dengan rasmi hancuslah diet aku arini. yen kate bubur ni xsedap.aku rase mcm biase je. walaupon sambil makan sambil kutuk2 depan2 tanda persahabatan suci, perut aku dah tak pedih lagi. alhamdulillah..tq yen...
rindu kat dia. semakin banyak benda yang tak boleh aku maafkan tapi aku telah maafkan, semakin lama semakin banyak kami saling menunjukkan benda2 yang dibenci oleh satu sama lain, marah, benci, menyampah, tapi kemudiaannye saling memaafkan. isk. haru............papepon hanya Allah yang maha tahu makna disebalik ujianNye. Allah tidak jadikan dunia ini untuk hambaNya bersenang2 melainkan untuk diuji seperti mana Dia telah menguji nabi2 dan rasul2 dengan ujian yang maha hebat. sekian tazkirah malam ni. esok ustAZAH sambung lagik...zzzzz


Monday, March 15, 2010

down down down

just came back from kak elle's house. its raining. slept all day. my head's spinning. my stomach aching.
and worst i miss my jerk. wut a perfect disaster.we should've left earlier but kak elle's sleeping as last nite she didn't get much sleep. dont wana wake her up. so decided to wait her to wake up first but unfortunately we have to. didnt talk along the way home. seems like i dont belong here...






gotta sleep. i miss my cctvs!












 

Saturday, March 13, 2010

hmmm...weekend.


ok weekend yang cepat datang dan pergi dengan lagi cepat. aku dah membayangkan kerja2 yang bakal aku pulun sepanjang wekend neh. yap..kene siapkan jugak bendalah tu..baru syok. ok,wekend bermula dengan JEM kat mutiara damansara. kire 1st time yang pertama lah aku balik keje amek mase sejam. dr depan metropolitan sq sampai lah trafic lite tesco.kura2 OKU lagi laju bai...

ok lah.sejam pon sejam lah,kol 8 malam sampai lah umah.lapa...dengan tak malu belek2 makanan budak bpo punye graduation.cekik lah nasik goreng beberape sudu..tapi abeslah separuh polisteren tuh.
ok kenyang.suam2 kuku.layan merepek jap ngan yen n yani then masok bilik bukak laptop.azri msg tanye jadi x datang? lepas jawab2 msg2 tuh tah sape yang tutup lampu n tutup laptop tuh aku tertido dalam kebahagiaan...*haha.aku sendiri la yg tutup tuh*

ok.10.30 pezal call selepas pesanan ringkasnye tidak berjawab..dalam mamai,aku xtau aku cakap pe.yang pasti ada perkataan mengantok.. sambung tido. sedar sendiri nak dekat kol 12 kot.. bace msg. dorang dah otw ke umah aku...temenung plus layan2 ngantok sikit lagi...barulah aku bangun mandi.
dah mandi ngam2 dorang sampai,aku xsiap lagi. jenuh jugak lah menunggu..

dalam sejam gitu sampailah kami2 ni di kole selangor. mengharungi jalan gelap gelita,jalan raya yang direka khas bercirikan zaman penjajahan jepun, kelkatu kat lampu jalan..*weh,tutup ah lampu tuh kalo de kelkatu, biar dorang g lampu jalan negara lain* akhirnye lepas melepasi halangan2 dengan cekal diselangi nyanyian merdu dan beberapa lawak2 yang menjadi, perjalanan tidaklah membosankan. signbod 'kelip-kelip kg.kuantan' buat aku tersengih sorang2...oleh sebab bab sesat tuh azri dah citer dlm blog die so aku skip lahh...lagipon xmancholah...

ok fine...sampai2 kedai makan tuh.aku dah nampak bendalah tu. belom kua kete lagi aku menoleh ke kete azri.aku yakin dia tahu aku nampak hape.wah..punyelah gelak sakan tengok kedai tuh ada karoke! order makan sambil layan sebuah dua lagu, kalo sedap "eleh..ni mesti kaki koke nih" kalo xsedap tak baeklah kalo biarkan je..mestilah kene bagi 'penghargaan' sket. honestly is the best policy.
malang sesangatlah sebab geng karoke tu dah nak blah, tapi menyempat2 plak tuan punye nyanyik...azri request satu lagu die xbagi. tup2 die nyanyi. nih mesti gian gak nih...takpelah bang, kami paham...

lepak berlangsung dengan jayanya seperti biase. ada peningkatan. azri dah putih skit. agak2 kalo tinted tuh dalam 50 % la. tahniah bro.. sebenanye objektif sebena trip nih ialah nak kidnap die tapi die ade hal plak esoknye. so aku cakap malam esok jela kite kidnap. tah nape terpegi jugak malam tu...so aku hikut jelah. udahnye,dapat lepak sekejap je..ok le tuh. ahad pon pezal ada test..jelas terpancar cahaya ketisuan kat muke insan yang ditinggalkan tuh....(bukti ada dalam blog dia)

so skang ni aku n pezal jela teman kak elle yg kehilangan kak jay untuk sementara waktu. dah la demam2 manje. ngade.... pagi tadi sampai pon dah pagi..dengan tak tido arini kepale terawang-awangan...........
mane same tido malam ngan tido siang. kol 6 pm baru umah ni macam ada orang..masak ape yang ade...cekik jelah...

masing2 blur2..tapi dan2 lagi la mamai2 ajak gi koke.hahar.esok jela baliknye....sekang aku n kak elle tengah pakse budak PLK uitm nih blajo! alhamdulillah puas membebel dia dah pegi amik buku kat kerete,bukak buku,lipat kertas A4 kepada 2 bahagian dan tulis note. hahahhahhahar......

jadi kesimpulannye:















Friday, March 12, 2010

hehe..friends!

in my childhood,i was kinda person who treated a bestie like a boyfriend.
means, we do everything together,
we have wait for them for this,that,
we have to tell them everything..bla bla
seems like we shared kinda 'special relationship' that we work for.
but i often feel dissapointed when my friends hurt me.
fighting n ignore each other for days. hahar... it was tiring..
times in and out, i learnt a lot, i learn from experience,books, quotes.
i gradually treat a friend like a friend.
they dont have to be perfect.
they dont have to treat me right all the time.
they deserve to make mistakes.
they deserve to tell lies.
they can be selfish!
they not nessecerily help me when im in need.
we can have different ideas.
i dont know why, i do not take a friendship too personal.
but dont get me wrong. i love my friends sooo much..
but i just creating my own 'immune system' for myself.
so,if i've been acting a little bit 'isolated', not because i dont like you,
or i dont care about you...i love my privacy but i love being around all of you too!!!

dah ler tu...
g naik sambung keje.
ingat company bapak ko!

abes






Thursday, March 11, 2010

Kesilapanku Keegoanmu

saje bagi tittle best sikit. sebenanye tak ade kene mengena pon dengan kisah ni.
tapi yang samanye cite ni pon sadis gak.
hemm.. yang sadisnye skang sepatutnye plan baeekkk punye malan ni ialah bermalas malasan atas tilam yang empuk.
tapi skang pon aku tengah bermalas malasan jugak. tapi kat ofis.
baru je keje siap tadi. abg rosley call..zah,dah nak balik ke? sape ade kat ofis?tuturnya dengan berhati2.
ade la tuu.. aku ckp dengan ala gelak2 manja.bos call, mesti la nak dapat pekerjaan ..
haha.. tolong copy footage gloria jeans sunway arini  2.00pm-2.30pm...boleh tak?yezzaaaa....tepat!
kalo ko nak balik takpelah..tapi cina tu nak cepat  bla bla bla..main psycology la orang tua nih.
tapi nada suara yang sebegitu, buat nada suara sedang berfikir,mengeluh sikit2...
boleh tak...? ok la...aku cakap(masih dengan gelak2 manje)
aengan terpakse aku telah terpakse memakse kak fiza teman aku.
aehe. aiar la copy tu, kite turun makan... tak leh kak, benda ni suke stuck2...kena tengok2 sokmo..
akhirnye kami telah memasak suatu masakan yang lazat. hape lagi megi la.. 
alhamdulillah...
sesungguhnye kita hanya merancang. 







its lunch hour!

kat mybpo. lunch hour ialah mase aku bergalok dekat sini.
leh la mai ngusik2 jiba,kutuk2 yani,cobit2 kak elle...
banyak gak report arinih ngan perangai orang yg macam2.
tapi aku melayan dengan penuh berhemah dan tidak melupakan adat ketimuran.
mengantok lah pulok...
dah 2 lebey..heh.ngular la jap lagi..aku turun tadi dah 2 suku.
tadi dalam kol 1 ringtone sape tah bunyik loceng skolah...
pastuh cek rosley jerit...yeaaa waktu rehat..jom kite g kantin..
membencikan tol..
haha.. k lah..nak naek atas sambung keroje. carikla rezeki berkat sket..
abes

I do this everyday


Membencikan. . .

baru pulang...
alamatnye esok adalah satu lagi hari yang sekse menahan mengantok.
damn ..just cant say no. . .
bile la aku dapat setel masalah yang satu nih. 
membencikan. . . . . 
betolla kot kate azri : 'ko takkan pulih selamanye'...hahar..
ko memang menghayati cerita aku dengan baik.
buat yang tak faham. anggaplah aku tak tulis ape ape. 
abes.







Wednesday, March 10, 2010

Masih di ofis

Hemm..letihnye. Sepanjang hari mengadap PC. Balik ngadap PC lagi.
Tido je aku xmengadap PC. 
Keje dah siap lame. Kul 7 dah ley balik tapi saje2 layan kepale lagi.
Kat bawah dah senyap sunyi kot. 
Boringnye. Rindu nak lepak2 dulu lepas keje. Boleh je. 
Tapi tak cukup geng nak lancarkan serangan bertubi2 dan gelak mcm perompak.
Lagipon mesti semua dah balik..
"azlan lan is now online"..wah cepatnye sampai rumah.naik peluru berpandu ke.
Aku yang dekat nih pon xsesampai lagik..
Hisk.
Love and Hate Collide!
Abes.

Kali ke 3 aku mengepost post yang pertama!

oh. tabah sungguh hati nurani aku ni. 2 kali post 2 kali laptop pengsan masih tak putus ase.
hokey. skang aku taip yang paling pimple dan simple skali untuk 1st post yang pertama nih.

sebenanye aku malas2 nak buat blog nih sebab aku bukannye banyak mulut sangat.
dah banyak aku sign up dulu tapi aku biar die pupus dari ingatan aku.
oleh sebab sorang kawan bek aku yang berhati taman tuh suh aku comment dlm blog die,aku pn terregister balik..
so terlahirlah blog nih... so we'll see how things goes. adakah aku akan terus berkarya sebab skang aku telah memelihara seekor beruk tajaan maxis yang kubawa kemana2 hatta ke tandas awam (berukben), so probably, insyallah demi peminat peminat aku sanggup menyumbangkan sedikit waktu untuk update blog neh.
akhir kata,salam ukhwah dari aku ... kalo bace nih sila la dengan tak malu meng add diri anda menjadi follower supaya bukan aku dan mohamad azri jamaludin je yang syok sendiri di halaman ini. lebih-lebih lagi makcik alina salwani yang rupawan. mohd faizal ramly? xtau le. die bukan rajin bab karya penulisan neh.tapi kalo aku pakse dengan janji janji manis sure die akan SURUH aku create. akuuu jugak.
ok frens.hope yo'll find something usefull here,insyallah aku akan update gak hasil2 selaman (surfing) aku yang agak berguna.
abes.