Tuesday, March 16, 2010

aku dan bubur yen

pening+kembung perut dr pagi. balik awal sikit (pukul 6 hokay...) sebab dah tak tertahan. balik terus tido.kul 10 bangun,yen dah buat bubur. so pelawaannya bagaikan masok telinga kanan n kua tinge kiri. kire kalo dia xpelawe pon aku akan terus amik mangkuk dengan muka tak bersalah. 

nurbayani tetibe muncul dengan sesuatu masalah peribadi. tapi beselah dan2 je bergalok macam biase. aku dok chat ngan esam shana, member chat dari jordan. dah 2 tahun aku chat ngan mamat ni. aku tak suke chat ataupon aku dah boring gile ngan dunia chat nih. time2 jelah layan. tu ha gambo die. tapi ni gamba dah lame. tadi view webcam die lagi kiutgilesial. terbaru die cakap dia dah kawin ngan pilihan family.skang dia prob sebab wife dia xlayan dia,dan takleh nak berbincang.dia kate janganlah kawin kalo takde rase cinta. dulu dia kata nak datang dok m'sia nak kawin ngan haku. hahahah...aku kate impossible la. lagi pon aku suke lelaki melayu sejati. tapi tadi aku tengok idung dia ada same dengan mr. k....cit.

pointnye skang,aku dah 2 kali makan bubur nih, tadi aku amek sikit knon2 diet. skang nurbayani balik je aku rase lapar gile,pegi amik semangkuk lagi. maka dengan rasmi hancuslah diet aku arini. yen kate bubur ni xsedap.aku rase mcm biase je. walaupon sambil makan sambil kutuk2 depan2 tanda persahabatan suci, perut aku dah tak pedih lagi. alhamdulillah..tq yen...
rindu kat dia. semakin banyak benda yang tak boleh aku maafkan tapi aku telah maafkan, semakin lama semakin banyak kami saling menunjukkan benda2 yang dibenci oleh satu sama lain, marah, benci, menyampah, tapi kemudiaannye saling memaafkan. isk. haru............papepon hanya Allah yang maha tahu makna disebalik ujianNye. Allah tidak jadikan dunia ini untuk hambaNya bersenang2 melainkan untuk diuji seperti mana Dia telah menguji nabi2 dan rasul2 dengan ujian yang maha hebat. sekian tazkirah malam ni. esok ustAZAH sambung lagik...zzzzz


4 comments:

  1. bestny dgr story korg2...haha
    used 2 b like tht..dok uma sewe..ngn kengkwn..
    bile xsehat ade org msk..gado2..baik blk..kutuk2..rindu seyh...jz tht skunk da kne dok uma sniri...huhu..

    ReplyDelete
  2. owh...
    kak azah diet..ptut la pg td nasi skit jek.. ;)

    ReplyDelete
  3. aten :hahaha...see the sluar la..longgar da ni..

    shaz : memang best..gempak gumpita rumah tu! kalo tido je senyap.

    ReplyDelete