Saturday, March 13, 2010

hmmm...weekend.


ok weekend yang cepat datang dan pergi dengan lagi cepat. aku dah membayangkan kerja2 yang bakal aku pulun sepanjang wekend neh. yap..kene siapkan jugak bendalah tu..baru syok. ok,wekend bermula dengan JEM kat mutiara damansara. kire 1st time yang pertama lah aku balik keje amek mase sejam. dr depan metropolitan sq sampai lah trafic lite tesco.kura2 OKU lagi laju bai...

ok lah.sejam pon sejam lah,kol 8 malam sampai lah umah.lapa...dengan tak malu belek2 makanan budak bpo punye graduation.cekik lah nasik goreng beberape sudu..tapi abeslah separuh polisteren tuh.
ok kenyang.suam2 kuku.layan merepek jap ngan yen n yani then masok bilik bukak laptop.azri msg tanye jadi x datang? lepas jawab2 msg2 tuh tah sape yang tutup lampu n tutup laptop tuh aku tertido dalam kebahagiaan...*haha.aku sendiri la yg tutup tuh*

ok.10.30 pezal call selepas pesanan ringkasnye tidak berjawab..dalam mamai,aku xtau aku cakap pe.yang pasti ada perkataan mengantok.. sambung tido. sedar sendiri nak dekat kol 12 kot.. bace msg. dorang dah otw ke umah aku...temenung plus layan2 ngantok sikit lagi...barulah aku bangun mandi.
dah mandi ngam2 dorang sampai,aku xsiap lagi. jenuh jugak lah menunggu..

dalam sejam gitu sampailah kami2 ni di kole selangor. mengharungi jalan gelap gelita,jalan raya yang direka khas bercirikan zaman penjajahan jepun, kelkatu kat lampu jalan..*weh,tutup ah lampu tuh kalo de kelkatu, biar dorang g lampu jalan negara lain* akhirnye lepas melepasi halangan2 dengan cekal diselangi nyanyian merdu dan beberapa lawak2 yang menjadi, perjalanan tidaklah membosankan. signbod 'kelip-kelip kg.kuantan' buat aku tersengih sorang2...oleh sebab bab sesat tuh azri dah citer dlm blog die so aku skip lahh...lagipon xmancholah...

ok fine...sampai2 kedai makan tuh.aku dah nampak bendalah tu. belom kua kete lagi aku menoleh ke kete azri.aku yakin dia tahu aku nampak hape.wah..punyelah gelak sakan tengok kedai tuh ada karoke! order makan sambil layan sebuah dua lagu, kalo sedap "eleh..ni mesti kaki koke nih" kalo xsedap tak baeklah kalo biarkan je..mestilah kene bagi 'penghargaan' sket. honestly is the best policy.
malang sesangatlah sebab geng karoke tu dah nak blah, tapi menyempat2 plak tuan punye nyanyik...azri request satu lagu die xbagi. tup2 die nyanyi. nih mesti gian gak nih...takpelah bang, kami paham...

lepak berlangsung dengan jayanya seperti biase. ada peningkatan. azri dah putih skit. agak2 kalo tinted tuh dalam 50 % la. tahniah bro.. sebenanye objektif sebena trip nih ialah nak kidnap die tapi die ade hal plak esoknye. so aku cakap malam esok jela kite kidnap. tah nape terpegi jugak malam tu...so aku hikut jelah. udahnye,dapat lepak sekejap je..ok le tuh. ahad pon pezal ada test..jelas terpancar cahaya ketisuan kat muke insan yang ditinggalkan tuh....(bukti ada dalam blog dia)

so skang ni aku n pezal jela teman kak elle yg kehilangan kak jay untuk sementara waktu. dah la demam2 manje. ngade.... pagi tadi sampai pon dah pagi..dengan tak tido arini kepale terawang-awangan...........
mane same tido malam ngan tido siang. kol 6 pm baru umah ni macam ada orang..masak ape yang ade...cekik jelah...

masing2 blur2..tapi dan2 lagi la mamai2 ajak gi koke.hahar.esok jela baliknye....sekang aku n kak elle tengah pakse budak PLK uitm nih blajo! alhamdulillah puas membebel dia dah pegi amik buku kat kerete,bukak buku,lipat kertas A4 kepada 2 bahagian dan tulis note. hahahhahhahar......

jadi kesimpulannye:















No comments:

Post a Comment