Thursday, April 22, 2010

lunch hour yang indah


wah..lame aku xupdate blog nih. pasti ramai yang rindu *wink wink* hahhahar.. agak bz dengan benda2 yg penting. cewah..lagipon mood tak brape ceria, jadi malas nak sebar2 kan awan mendung itu merata-rata. my biz.quite ok.sejak aku aktifkan facebook promote tu..ada la yg respon baeekk..lepas faizal abis exam insyallah kami akan berkobar2 melakukannye.weekend aku dah di 'book' oleh biz juge..kali ni mesti pergi sebab seminar ni tertutup kepada ahli yang aktif sahaje.so kak elle and the gengsters,maafkanlah aku sebab tak dapat membantu seadanya..tapi pagi tu,insyallah kalo malam tu aku dapat tido yang cukup, akan ku gagahkan kaki yang seksi ni untuk membantu kalian di sane  ye..
oh relationship,hehe.nothing much.benda yang sama disiar ulang dan lagi dan lagi..malas nak amek pot.kalo ada..adala..cumenye yang 'mahal'..yang aku leh conclude: (1)dihadapannya,aku ialah aku 100% (2)pertama kali aku boleh jalan2 dgn laki tanpa sebarang bedak padat,dan tetap berasa yakin.hehe. (3)boleh act dumb tanpa perlu control ayu sedikitpon. ok la..3 je dulu...xleh lame sebab aku bg mase 10 minit je lunch hour ni utk update blog..everything perfect, but...sayangnye..(malas nak mengulas dengan lebih lanjut kedudukan sbenarnye.mungkin apa yang terjadi ada hikmahnye...)Tuhan yang mengetahui...kite yang merancang banyak sangat..heh. stop complaining and just live everyday spontaneously! jumpak lagi di post yang akan datang...abes.

Sunday, April 4, 2010

doakan aku...

okla.arini pon ari yang best gak walaupon sederhana.rilex dan tenang dalam bilik yang kehijauan nih.cume kua lunch ngan hosmets (SENGAL GIRLS) kat the curve, sempat juling2 mate kat sale2 yang menimbun tapi aku xbeli ape pon. not in the mood lagi nak spend.cam beselah ade2 je yang jadi bahan gelak..12.00 AM kuar diner ngan pemuda yang gigih menimba ilmu arini, mohd faizal ramly.tak semena2 kami menuju ke flora damansara konon nak cari nasik kukus yang hebat dipromosikan oleh halimahtong nadiah alias nana. dah tutup kot.bedal lah mane2 kedai kat situ.terjumpe plak resepi baru 'tomyam sadin'..ok la..not bad.cume sadin yang digunakan cap ayam OKU, agak mengurangkan rasa nikmat.poyo2nye kami hanya memesan nasik separuh.yelah,cek omar dah thumbs up kitorang dah kurus sket hasil diet berjemaah..wink2.

tepon ma tadi.rase nak balik kg...rindunye.bulan depan lah aku balik.oh ye,adik aku dah pregnent!! aku amat exited bagaikan perut aku sendirik yang pregnen.tak semena2 aku rase sgt bermaknenye rase nak dapat baby tu..ma beselah..carik celah gak bukak bab kawin.aku pon mengagguk tanda setuju walaupon beliau tak nampak.insyallah.aku sedang pertimbangkan..ceceh..kadang2 aku dah naik bosan hidup sebegini.i want to settle down with someone.kawan2..doakan aku membuat pilihan setepat mungkin...dan semoga Allah bukak hati aku nih! doa sekarang! amin.... tengs...:)


aku masih dalam proses membuat keje2 yang tertangguh.xtaula mase takde atau aku yang terhanyut dengan permasalahan jiwe. ok lah aku dah stat balik mlm nih sket..esok agak2 kene ajak faizal online kat maple kot, laju sket linenyeh.. oh ye,bukan keje ofis yeh,nih keje gile yang aku yakin memang gile income die...skang lesen dah di tangan,tinggal nak ngan tanak jelah. sekali lagi ye kawan2..doakan aku...:)

esok, perancangan nak g setel bil2 kat ttdi.maxis,astro,rhb..bla bla..perancangan nak g kole sangor tak brape jadi jek.faizal ngan kelas n esaimennye..balik dah petang,tadi kekonon ajak g kole sangor,tapi dok menguap,sakit2 badan lah..ade ati nak pegi..rindu beno die kat mohamad azri.haharh..tapi don wory mesti sampai le..kak elle pecite ey..(dah update blog dah nie kak oi...)ok la..abes dulu sebab mate dah rabak.........................






Saturday, April 3, 2010

lovely friday!


yeah.akhirnye aku menaip blog bagaikan tiada kerja lain. arini emosi tu ok tapi agak tersentak la jugak bile mendapat tau orang yang tiap2 hari membuat aku buat monitoring sambil sengih sorang2 dah tak ada lagi. al-fatihah buat din beramboi.. lately aku dah bosan dengar lagu. so dah lame la aku buat monitoring sambil dengar drama sebabak kat youtube, bile youtube kene blok aku sanggup usung beruk aku g opis(berukben). drama sebabak era yang lepas2 tuh aku dengar ulang2 kali sampai bosan. bile bosan aku tengok ah-ha yang lame2 plak mase din ngan afdlin.ribu2 kali dengar pon aku leh terhenjut bahu lagi. 

aku menyedari kebangang'ngan din sejak kecik lagi,mase die ngan majalah ujang,mase tu muke din belom reveal lagi,tak sape kenal muke die..sampai la akhirnye die masuk tv.mase skolah, mase tu din kat ujang, ujang malatop gle,aku sanggup save duit beli ujang tetiap bulan..ye r, cukup2 je duit banje skola aku..kalo suh mak aku beli beliau xnak beli, alasan : tak ilmiah..so aku kene beli sendirik. sekang dia dah takde.. betol la, bukan dia je yang lawak kat m'sia ni tapi belum aku jumpe orang lain ade palehotak macam tu. semulajadi sungguh.. xlah sedih sampai mengganggu hidup seharian, cuma aku tak penah amik port atau rase kehilangan bila ada artis meninggal. pagi tadi bile faizal cakap je din beramboi dah xde..aku temenung sekejap,tak pecaye..hisk. semoga beliau adalah dari golongan yang disayangi Allah..amin...

macam biase lah..hari ni jumaat. hari yang selalunye bes, ofis agak sempoi bagaikan kelas pendidikan seni..bising. meriah dengan gelak ketawa dengan kutukan2 membantut, dibalas dengan kutukan jua.. kalo xde kat lua, dari bilik pon boleh 'bakar'..kalo bz tapi tak tahan sangat nak join jenguk kat pintu pon jadi. tak pon konon2 g toilet atau kuar g print. lunch hour aku balik rumah landing2..malas nak g jalan2..and sekaligus bawak balik bubur kat orang demam (jibaaaa...) *bace versi azri*  pendek kate, aku suke hari jumaat... kalo dulu..lagi lah suke. pagi2 lagi dah dapat msg 'happy lovely friday to my.....' hahar.ayat seterusnye perlu ditapis bagi mengelak kegelian ketiak pembaca. semoge pengalaman yang bagaikan 'nasik tambah' bagi aku yang dah banyak kali melaluinye tapi sakitnye tetap p.u.r.e.....wowww...semoga ni 'nasik tambah' yang terakhir dalam hidup aku...amin...

ok la...mengantok. to be continued.. esok faizal kene g uitm, so petang2 lah gerakan melupus duit dalam bank, takot simpan kene makan anai2 plak.. dalam senarai agenda tu, jusco(sale),yang telah di uar2 kan sepanjang minggu...and tak lupe kuala selangor.....cit.(budak hitam,tak payah kembang kempeskan lubang hidung ko)! 

 haha...poyo x...geng hantu jepon.

abes la...