Saturday, April 3, 2010

lovely friday!


yeah.akhirnye aku menaip blog bagaikan tiada kerja lain. arini emosi tu ok tapi agak tersentak la jugak bile mendapat tau orang yang tiap2 hari membuat aku buat monitoring sambil sengih sorang2 dah tak ada lagi. al-fatihah buat din beramboi.. lately aku dah bosan dengar lagu. so dah lame la aku buat monitoring sambil dengar drama sebabak kat youtube, bile youtube kene blok aku sanggup usung beruk aku g opis(berukben). drama sebabak era yang lepas2 tuh aku dengar ulang2 kali sampai bosan. bile bosan aku tengok ah-ha yang lame2 plak mase din ngan afdlin.ribu2 kali dengar pon aku leh terhenjut bahu lagi. 

aku menyedari kebangang'ngan din sejak kecik lagi,mase die ngan majalah ujang,mase tu muke din belom reveal lagi,tak sape kenal muke die..sampai la akhirnye die masuk tv.mase skolah, mase tu din kat ujang, ujang malatop gle,aku sanggup save duit beli ujang tetiap bulan..ye r, cukup2 je duit banje skola aku..kalo suh mak aku beli beliau xnak beli, alasan : tak ilmiah..so aku kene beli sendirik. sekang dia dah takde.. betol la, bukan dia je yang lawak kat m'sia ni tapi belum aku jumpe orang lain ade palehotak macam tu. semulajadi sungguh.. xlah sedih sampai mengganggu hidup seharian, cuma aku tak penah amik port atau rase kehilangan bila ada artis meninggal. pagi tadi bile faizal cakap je din beramboi dah xde..aku temenung sekejap,tak pecaye..hisk. semoga beliau adalah dari golongan yang disayangi Allah..amin...

macam biase lah..hari ni jumaat. hari yang selalunye bes, ofis agak sempoi bagaikan kelas pendidikan seni..bising. meriah dengan gelak ketawa dengan kutukan2 membantut, dibalas dengan kutukan jua.. kalo xde kat lua, dari bilik pon boleh 'bakar'..kalo bz tapi tak tahan sangat nak join jenguk kat pintu pon jadi. tak pon konon2 g toilet atau kuar g print. lunch hour aku balik rumah landing2..malas nak g jalan2..and sekaligus bawak balik bubur kat orang demam (jibaaaa...) *bace versi azri*  pendek kate, aku suke hari jumaat... kalo dulu..lagi lah suke. pagi2 lagi dah dapat msg 'happy lovely friday to my.....' hahar.ayat seterusnye perlu ditapis bagi mengelak kegelian ketiak pembaca. semoge pengalaman yang bagaikan 'nasik tambah' bagi aku yang dah banyak kali melaluinye tapi sakitnye tetap p.u.r.e.....wowww...semoga ni 'nasik tambah' yang terakhir dalam hidup aku...amin...

ok la...mengantok. to be continued.. esok faizal kene g uitm, so petang2 lah gerakan melupus duit dalam bank, takot simpan kene makan anai2 plak.. dalam senarai agenda tu, jusco(sale),yang telah di uar2 kan sepanjang minggu...and tak lupe kuala selangor.....cit.(budak hitam,tak payah kembang kempeskan lubang hidung ko)! 

 haha...poyo x...geng hantu jepon.

abes la...




No comments:

Post a Comment