Friday, June 4, 2010

mesti meluahkan kelegaan ini......


hissskkkkkk....cerita ni mula dengan satu panggilan telepon dr kak fara,tuan punye rumah yang bakal di sewe kat blok A.dia kata ada bla bla bla bla..(tutttt..malas nk huraikan) so, kene bayar 2 bulan deposit tu bulan ni jugak. so,ok la,memang dh bersedia pon tapi dia yang kata byr sekian2..so..kitorang ikotkan ajek. 

dipendekkan crita kami selepas berdiskusi bagaikan mesyuarat tergempar. kalut satu opis! perbincangan disulitkan lagi ngan orang tua tu (abg rosley) kuar masuk kuar masuk bilik sambil mengajukan soalan disertai kutukan membina. ok la..akhirnya setel.call kak fara n kompemkan malam ni bagi deposit 2 bulan.

ok.lepas makan mee goreng mamak yang bukan xsedap tapi xbrape menjadi, sepinggan 3 orang ngan kak elle n kak ida..eratkan persaudaraan..tengah syok dengar kak ida crita pasal old skool storynye ngan abg sopi..kak fara call n kate dah ada kat curve. .ok la..makan cepat n gerak..nk collect duit ngan jiba n ada dulu n trus g the curve. ok...sabo. dah hampir sampai intermission nih..(kalo crite hindustan).

ada call kate dia dah ada kat maybank curve.. ok..dh otw ke sana..yen msg suh cpt sbb dia ada keje..then ada call lagi skali..tepik lait tu lame sgt..dh nk smpai neh..ok..dengan hujan2 turun kete cepat2 amek duit ngan ada,n mase tu le purse (yg xselayaknya dipanggil purse) terjatuh masa aku turun kete.jeng! bammm...naik kete n blah...sambil cari2 purse utk kumpulkan duit...TAKDE! abislah celah kusi,celah gear,celah stereng,celah wiper seme dah carik..TAKDE! kak fara dah tunggu.... ok..TAKDE ok...so cepat2 pusing balik keliling curve g maybank..memang dh syak bnda tu jatuh,xsyak lagi....tapi semoga keajaiban terjadi.........

TAKDE! ok...seperti yang diduga. puas tertonggeng2 carik purse tu bawah2 kete..adelah sorang uncle ni menyampuk..tadi dia nampak laki naik moto amek purse tu,dia ingat moto tu pnye lah..(dah purse pon xmacam pompuan punye..). so yes.....memang mat rempit manelah yang dapat purse tu..takkan dapat balik punye! dalam kepala dah mengira2 budget yang lari selaju2nya...n ic yang dah bape kali hilang..so,denda mebe dah sampai beratus!
ok....terdiam. faizal pon terdiam. tiket bas pegi balik esok pon ada semua dalam tu....ok...!!

jumpa kak fara n bagi duit yang ada...lagi 300 ada dalam purse tu.xcukup.. lagi belen janji bagi 2,3 hari lagi.. ok.beberapa minit kemudian dah mula menerima hakikat..okla..g balai polis..repot ape yg perlu. terima hakikat dan setel satu2 ye azah...ok je..ok je... tengah2 dok call cimb,call in masuk bertubi2 tapi tepakse ignore je sbb tengah ckp ngan cimb customer sebis utk blok akaun. abes. 6 missed calls! tengok no yang xdikenali,no telepon n no public....jangan2..dengan harapan menggunung,n tak menggunung sangat,call lah balik...ayat pertama kua ialah ALHAMDULILLAH....adoi....ya Allah...keajaiban telah berlaku..budak laki tu panggil aku akak..saya ada jumpa beg duit akak warna oren..bla bla..dia dah kat gombak..so aku n faizal terus memecut ke sana.....

shortly,dapatlah aku pegang balik beg oren aku..dengan hadiah yang tak seberapa dapatlah aku hapy kan sket ati dorang kot..kalo aku banyak duit masa tu leh bagi lebih skit tapi tu je yang mampu. dah abes aku kikis wat bayar umah... maka dapatlah aku setelkan segala yang patut malam ni... memang nasib betul2 baik dipertemukan dengan orang yang baik hati seperti beliau..hisk. tak abes lagi terharu..sampai kene update blog malam ni.

hiskkkkk...alhamdullillah.........
ngantok...abes.


1 comment:

  1. fuuhh..deba molek baco cito 'seram' demo..huhu..mujo jupo ore baek..alhamdulillah...;)

    ReplyDelete